Frankje Mager

Frankje Mager - Boddens Hosang


'Beeldhouwer'

Actueel


Hartelijk welkom op mijn website. Ik ben beeldhouwer. Dat wil niet zeggen dat ik beelden hak, ik boetseer ze liever.

Ruim 50 jaar geleden heb ik de beeldhouwopleiding gedaan op de Academie voor Beeldende Kunst te Arnhem.
Mijn docent was de befaamde beeldhouwer Gijs Jacobs van den Hoff.
Kinderen inspireren mij en spelen vaak een rol in mijn beeldjes. Eens per jaar geef ik bij “Maarn Wijzer” les aan kinderen voor het boetseren van hun knuffel.

Kennis van de anatomie is belangrijk in mijn werk. Op de academie werd daar uitgebreid aandacht aan besteed en die kennis kon ik op peil houden door deelname aan het modeltekenen. Vandaar dat ik mij ooit enige tijd aansloot bij het Montfoorts Kunstenaars Collectief. Vervolgens ging ik model tekenen- en boetseren bij ‘Maarn Wijzer’ onder begeleiding van Jan de Haas.


EXPOSITIES

Ik exposeerde o.a. in het Ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag, Galerie de Vlierhoeve (Blaricum), Museum Rhenen, en een aantal keren in het Sociaal Cultureel Centrum ‘De Twee Marken’ (Maarn).


OPDRACHTEN

Mijn eerste opdracht was een beeld voor een school in Doetinchem. Voor tientallen opdrachtgevers heb ik portretten in brons of in chamotte klei gemaakt. Veelal levensgrote kinderhoofdjes.
Ook van de Gemeente Maarn /Maarsbergen kreeg ik boeiende opdrachten, zoals een bronzen beeld als afscheidscadeau voor de toenmalige burgemeester, een bronzen plaquette voor een politiebureau en het welbekende levensgrote beeld van de “Spoorwegwerker”.

Ik prijs me gelukkig over een gezellig atelier in onze tuin te beschikken. Die ruimte deel ik met mijn echtgenoot Hans (kunstschilder) die ik op de Kunstacademie leerde kennen.